Кулінарний словник
Аранчіні
Аранчіні – сицилійська страва. Це невеликі рисові кульки овальної або круглої форми з різноманітними начинками.
Болоньєзе
Це м’ясний соус до пасти. Походить він з Італії, з міста Болонья. Соус Болоньєзе робиться з фаршу, томатного соусу, молока та червоного вина.
Вустерський соус
Це соус на основі тамаринду (індійського фініка), цукрової патоки меляси, анчоусів, соєвого і солодового оцтів, цибулі, цукру, імбиру, часнику, мускатного горіха, соку лайма і ще ряду компонентів.
Ганаш
Шоколадний крем, який може використовуватися для покриття тортів чи як начинка тортів чи цукерок.
Демігляс
Демігляс використовується в приготуванні і подачі страв сам по собі або як база для інших соусів. Готується демігляс шляхом багатогодинного уварювання бульйону з обсмажених яловичих кісток з коріннями й ароматними травами, а також іншими добавками, наприклад, сухим червоним вином.
Каперси
Це нерозпущені бутони колючого чагарнику каперсник, який росте на півдні Європи, в Північній Африці і в деяких районах Середньої Азії.