Кулінарний словник

Агар-агар

Це природна желювальна речовина, рослинна заміна желатину, яку роблять з водоростей.

Аль денте

Це ступінь приготування продукту.

Аранчіні

Аранчіні – сицилійська страва. Це невеликі рисові кульки овальної або круглої форми з різноманітними начинками.

Болоньєзе

Це м’ясний соус до пасти. Походить він з Італії, з міста Болонья. Соус Болоньєзе робиться з фаршу, томатного соусу, молока та червоного вина.

Вустерський соус

Це соус на основі тамаринду (індійського фініка), цукрової патоки меляси, анчоусів, соєвого і солодового оцтів, цибулі, цукру, імбиру, часнику, мускатного горіха, соку лайма і ще ряду компонентів.

Грана падано

Італійський твердий сир

Ганаш

Шоколадний крем, який може використовуватися для покриття тортів чи як начинка тортів чи цукерок.

Демігляс

Демігляс використовується в приготуванні і подачі страв сам по собі або як база для інших соусів. Готується демігляс шляхом багатогодинного уварювання бульйону з обсмажених яловичих кісток з коріннями й ароматними травами, а також іншими добавками, наприклад, сухим червоним вином.

Кіш

Це відкритий пиріг з пісочного тіста. Батьківщина такого пирога – північна Франція.

Каперси

Це нерозпущені бутони колючого чагарнику каперсник, який росте на півдні Європи, в Північній Африці і в деяких районах Середньої Азії.
1 | 2 | 3 | 4 >>